11 oktober, 2009

Käftsmällarnas tid!

Knappt har man hunnit hämta sig från beskedet att Geocities ska läggas ned förrän det är dags för nästa käftsmäll! På sin hemsida meddelar nämligen Telia att de kommer att lägga ner tjänsten personlig hemsida från årsskiftet! Något mejl om detta har inte gått ut, men av informationen på hemsidan framgår att Telia planerar ett ersättningserbjudande under hösten. Kanske avvaktar man för att i sista minuten skicka ut ett "erbjudande" om att den som vill att hans/hennes hemsida ska synas från årsskiftet måste börja betala en avgift. Vi får se vad erbjudandet blir, men vad som än händer så kommer Swecomics att påverkas eftersom en majoritet av sidorna finns hos Telia!
En tänkbar inriktning är att Swecomics från årsskiftet kommer att domineras av denna blogg, med länkar till de webbsidor som innehåller historiken över svenska serietidningar - som finns på Fateback (som tackochlov ännu inte varslat om någon nedläggning). Det blir ett minimalistiskt koncept - men inte helt utan poänger eftersom bloggen visat sig fungera alldeles utmärkt. Och visst skulle stora delar av Swecomics kunna integreras med bloggen, t.ex. Galleriet med omslagsillustrationer, och Serie-Frågan.
Fast allra helst skulle jag förstås valt att utveckla hemsidan utan några påtryckningar från mäktiga webbaktörer! Webbens plats för det "fria ordet" kan uppenbarligen raderas ut med några raska tangenttryckningar!

Inga kommentarer: