14 oktober, 2007

Dyk i höstens seriebokflod!

Så har det blivit dags att göra ett litet dyk bland höstens nya serieböcker. En gemensam nämnare är samlingsutgåvor och nyutgivningar av olika slag.

Kartago väcker uppmärksamhet med två antologier. Annelie Furmark fick ju Urhunden-priset för ett par år sedan och i nya samlingen ”Jamen förlåt då” finns ett urval av hennes bästa serienoveller. Förlaget har ävenledes samlat Martin Kellermans bästa bloggar i volymen ”En serietecknares dagbok”.


Bonnier Carlsen fortsätter sin satsning på svenskproducerad manga av Åsa Ekström/Hebert Noomi/Lena Ollmark. Den nya utgåvan är den femte i serien och heter ”Mörkrets längtan”.
På samma förlag hittar vi också nyutgivning av Tintin-klassikerna ”Enhörningen” och ”Rackham den rödes skatt”!

En norsk seriebiografi sticker ut i Optimals höstutgivning! Det är Lars Fiske och Steffen Kverneland som i serieform porträtterar den norske tecknaren Olof Gulbransson, ”Olof G”, som gjorde karriär i Tyskland i början av 1900-talet. Boken innehåller dessutom ett urval av Gulbranssons teckningar.

Egmont lockar med ”Knasen: Den kompletta samlingen” som hittills utkommit i två volymer, 1950-52 resp. 1953-54.
Även i superhjälteklassen kommer förlaget med en samlingsvolym. Det är serieförfattaren Allan Moores bästa alster som samlats i en bamseutgåva på drygt 300 sidor!

Inga kommentarer: