28 januari, 2006

10 år. Snart!

Sajten "Svenska Serietidningar", eller "Swecomics" som jag kallar den numera (för att bättre knyta an till internetadressen), fyller snart 10 år. Och vad är väl bättre än att fira med en blogg! Bloggen kommer att uppdateras kontinuerligt, och i något snabbare takt än hemsidan. Så det gäller att titta in ofta!
Avsikten är att kåsera över de gångna åren och fästa uppmärksamhet på material som måhända fallit i glömska! I många fall är ju sådan glömska enbart barmhärtig men det finns också go'bitar som förtjänar att upptäckas på nytt!


Sajten startade 1997, och handknackades fram i en s.k. HTML-editor som jag laddat hem gratis! Detta märktes naturligtvis också på utseendet! Tyvärr har jag inte sparat någon bild från det första året, men här intill ser Du hur sajten tog sig ut i slutet av år 1998.
Stommen - historiken över svenska serietidningar - fanns på plats redan från början. Ganska snart började det också dyka upp annat material; Länksida, Gästbok samt Kuriosa- och FAQ-sida.
(Går)DagsNyheterna - Bullentin för Seriesamlare - dök upp första gången 24 maj 1997. Och sommaren 1997 fick sajten en mystisk kusin.... [fortsättning följer!]

Inga kommentarer: